Caseblog drs. Willem Jongbloed: Alle werk is mensenwerk

 

Willem Jongbloed

Als partner bij MASTER Search en eerder als partner en medeoprichter van verschillende succesvolle (Interim) Management HR consultancy en search bureaus, heb ik veel interessante praktijkvoorbeelden meegemaakt. Deze heb ik opgetekend in mijn casebook en in deze serie artikelen wil ik er een aantal voor u uitlichten.

Maar eerst vertel ik u graag iets over mijzelf. Gewoon, om u een idee te geven wie ik ben.

Ik ben zelf ondernemer. Heb leiding gegeven aan bedrijven in de maakindustrie en handel en ik heb daarna meer dan driehonderd interim-opdrachten succesvol mogen begeleiden. Nationaal en internationaal voor onder andere KPMG, ATOS en Ebbinge. Met specialiteiten in change management, program management, strategisch management en crisis management. En nog altijd ben ik dagelijks zeer actief betrokken bij het wel en wee van ondernemers. Ik vervul naast mijn werk voor MASTER Search functies in (ondernemers)organisaties. Als voorzitter van de Ondernemerstafel in de Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam, het NDC, de Kredietunie en de Rotary.

Een van de inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn jarenlange werkervaring, is dat – niet alleen mijn, maar alle- werk mensenwerk is. Met alle mooie en beperkende aspecten dat mensenwerk nu eenmaal met zich meebrengt. Vanuit die visie is het voor mij ondenkbaar dat mijn inbreng zou ophouden bij het plaatsen van de juiste interim-manager. Het is deze visie die door iedereen bij MASTER Search gedeeld wordt. Het selecteren, plaatsen en begeleiden van interim-managers is mensenwerk pur sang. Het moet ‘klikken’.

Zo lang een opdracht loopt begeleid ik de interim-manager en houd ik contact met de opdrachtgever. Pas als mijn opdrachtgever en de door mij voorgestelde interim manager tevreden zijn, ben ik dat ook. En als er behoefte is aan een langduriger invulling van een vacature, zijn de lijnen naar de juiste kandidaten kort binnen MASTER Search. Helaas, ook het omgekeerde is denkbaar: een positie kan permanent vervallen of een executive heeft behoefte aan carrière counselling. Ook dan is een persoonlijk gesprek of traject snel gerealiseerd. Mensenwerk dus, voor de mensen achter de executives. Achter de opdrachtgevers.

In de komende artikelen zal ik telkens een praktijkvoorbeeld geven van, vaak verrassende, oplossingen op HR vraagstukken die misschien vaker voorkomen dan u zou denken. Ik hoop dat u net zoveel plezier zult hebben in het lezen, als ik heb in het optekenen ervan.

drs Willem J.J. Jongbloed